Puupohjaisen biotalouden parhaat ratkaisut - aamiaistilaisuus 1.2.

16.12.2016

Mitä puupohjainen biotalous tarkoittaa ja mitkä ovat puuta jalostavan toimialan kiinnostavimmat konkreettiset esimerkit?

Uusi puu 2017 -kilpailu etsi toistamiseen globaaleihin haasteisiin vastaavia, puuta hyödyntäviä konkreettisia ratkaisuja. Tule kuulemaan mitkä ratkaisut ovat kilpailun voittajia ja mihin kaikkeen puuta tällä hetkellä käytetään.

Parhaiden ratkaisujen palkitsemisen jälkeen tulevaisuudentutkija ja toinen Demos Helsinki -ajatushautomon perustajista, Roope Mokka, alustaa paneelikeskustelun, jossa keskustellaan siitä, miten biotalouden tavoitteista päästään toimintaan ja kuinka globaalit megatrendit ohjaavat kysynnän muutoksia myös metsäbiotaloudessa. Mukana keskustelemassa kansanedustajat Johanna Karimäki, Antti Rantakangas ja Sampo Terho, Suomen Metsäsäätiön toiminnanjohtaja Liisa Mäkijärvi sekä muotoilija Ulla Uimonen.

Aika: keskiviikkona 1.2.2017 klo 9.00 - 10.15, aamiaista tarjolla jo klo 8.30 alkaen.
Paikka: Helsingin Musiikkitalon ravintola (Mannerheimintie 13)
Ilmoittaudu: www.zipipopfreud.fi/ilmoittaudu

Uusi puu 2017 -kilpailu keräsi ennätysmäärän esimerkkejä tuotteista ja ratkaisuista, joihin on hyödynnetty puuta. Voittajan valitsee asiantuntijoista ja yhteiskunnallisista
vaikuttajista koottu tuomaristo. Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2014, tuolloin tuomaristo valitsi voittajaksi koivusta valmistetun kankaan. Muita palkittuja olivat paperista valmistettu maatalouskate, biohajoava kipsi, läpinäkyvä pakkauskalvo sekä kierrätysmateriaalista valmistettu laminaattipaperi.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö
Eveliina Pokela,
p. 044 5600006
eveliina.pokela@uusipuu.fi

#muovitonmaaliskuu ei ole helppo haaste. Jos kaipaat tukea valintoihin, tsekkaa Uusi puu -sivustolta, mitä puupohjaisia ratkaisuja löytyy korvaamaan muovia ja muita fossiilisista raaka-aineista tehtyjä tuotteita.
Tiina Vainio-Kailan #väitöstyö paljastaa, että puu ei pelkästään tuoksu hyvälle, vaan sen VOC-päästöt ovat haitallisia bakteereille, mutta turvallisia ihmisille. Hyvä puu!